@lauraknipsael

ARAPAHA

Een bedrijf met een missie, die goed aansluit bij mijn normen en waarden. Toen we in contact kwamen was ik direct enthousiast. ARAPAHA was opzoek naar een fotograaf die de gehele visuele communicatie kon aanpakken. Ze hadden een beeldbank nodig voor de visuele doeleinden én diverse product en lookbook foto’s. De foto’s worden gebruikt op hun website, social-media, in print en bij derden partijen.

uniek perspectief — uniek perspectief — uniek perspectief —

Arapaha ontwerpt en creëert op een andere manier. Ze combineren wetenschap met esthetiek en maken al hun ontwerp-keuzes met een minimale voetafdruk. Alle producten zijn fossielvrij en ze ontwerpen om het hergebruik van de materialen te maximaliseren.

“Wij waren op zoek naar een fotograaf die niet alleen ons concept kon vertalen naar beelden, maar ook een fotograaf die bij onze normen en waarden aansluit. Als duurzame fotograaf is Laura een perfecte match!”. - Willow Schoo (Digital Circularity Manager)

Met goedkeuring van de klant, heb ik een brandbook gemaakt, waarin de sfeer en fotografie stijl van ARAPAHA is in vastgelegd. Doordat er een herkenbare beeldtaal is ontwikkeld, zal de consument elk product van ARAPAHA herkennen, doordat er een typerende sfeer, kleur, contrast en licht is gebruikt. Aan de hand van het gemaakte brandbook ben ik aan de slag gegaan met het maken van content voor de beeldbank. Deze foto’s zijn op verschillende locaties in de natuur in Zuid-Limburg gemaakt en zo dicht mogelijk bij de locatie van het bedrijf. 

Voor de eerste lookbook shoot met een prototype van de draagtas heb ik vanuit het brandbook een model en styling voorstel gemaakt. We waren opzoek naar een karakteristiek model die goed aansloot bij de sfeer van ARAPAHA. Voor de styling ben ik opzoek gegaan naar en duurzame stylist die goed met kleur en mooie stoffen kon werken. Kwaliteit en natuurlijke tonen zijn belangrijk. Om het contrast op te zoeken tussen de stad en natuur, zijn we binnen Maastricht naar verschillende locaties gegaan, waar de draag tas goed tot z’n recht kwam. Omdat het ging om een prototype en de kleuren nog niet helemaal juist waren, heb ik later in photoshop de kleuren bewerkt. Dit heb ik op een gegeven moment uitbesteed aan een andere photoshop genie om zo de tijdsplanning zo efficiënt mogelijk te kunnen invullen.  

Eenmaal terug in de studio werd een contactsheet met de pre-selectie foto’s naar de klant gestuurd zodat zij hun selectie kunnen maken.

 

De gekozen foto’s werden gemarkeerd en teruggestuurd naar mij voor een laatste poetsbeurt, waarbij de foto’s tot in de perfectie werden bewerkt voordat ze teruggestuurd werden naar ARAPAHA.

“De samenwerking verloopt heel fijn, het voelt als samenwerken met een vriend. Laura betrekt ons ook bij het fotografie proces, waardoor je een uniek perspectief van behind the scenes krijgt. Laura werkt samen met een fijne dosis creativiteit en humor, die wij erg waarderen” – Willow Schoo (Digital Circularity Manager)

Nadat de tas zijn definitieve vorm had aangenomen, zijn we de studio ingedoken voor lifestyle productfoto’s en e-commerce foto’s. Deze producten zijn binnen 24u gefotografeerd, bewerkt en aangeleverd in hoge en web resolutie. In de lifestyle foto’s zie je de fijne ARAPAHA sfeer terugkomen en bij de e-commerce foto’s draait het puur om het product. Deze foto’s worden ook gebruikt door derden. 

CONCEPT DEVELOPMENT, LIFESTYLE, PRODUCT, LOOKBOOK, CAMPAIGN PHOTOGRAPHY, PRODUCTION, RETOUCHE, ART-DIRECTION

Stay In Touch

Be the first to know about new work and promotions.

© Laura Knipsael Photography 2024 | ALGEMENE VOORWAARDENPRIVACY VERKLARINGDISCLAIMER | SITE DESIGN BY STUDIO MERITY

NL
Home
Services
Portfolio
Shop
About
formfolds.fotostudio
Contact