Kruisheren Hotel

Het Kruisheren hotel is onderdeel van een van de vier hotels binnen Oostwegel Collection. Voor de vernieuwde huisstijl waren ze opzoek naar een fotograaf die hun nieuwe beeldstijl kon ontwikkelen, waarbij creativiteit, frisheid, toegankelijkheid met de juiste dosis high fashion naar voren kwam.

Edgy & uniek — Edgy & uniek — Edgy & uniek —

Een 180 graden omkeer van hun huidige beeldtaal. Waarbij we de nieuwsgierige, eigenwijze gast van het Kruisheren Hotel met creatieve, gedurfde, boeiende en originele content benaderen. 

Opdracht: Lifestyle shoot waarbij we het karakter van het hotel en de stad Maastricht laten zien. Geen cliché beelden maar edgy beelden die verhalend zijn, waarmee we laten zien dat het Kruisheren hotel, een hotel voor iedereen is. Waar design, nieuwsgierigheid, durven, creativiteit en kwaliteit voorop staan. De identiteit en karakter van het hotel moet terugkomen in de volgende onderwerpen: Food & Beverage, Art, Stay, City.
Deliverables: 35 Foto’s voor print en online. 

“Jouw edgy en unieke fotografie stijl sluit naar ons idee goed aan bij de vernieuwde branding van het Kruisheren hotel”. - Yasemin Kuskal (voormalig Content Marketing Specialist)

Voordat ik aan de slag ging met het ontwikkelen van de fotografie beeldtaal, heb ik eerst het vernieuwde huisstijl boek doorgenomen waarin duidelijk werd waar het Kruisheren Hotel voor staat. Aan de hand hiervan, ben ik inspiratie gaan opdoen en heb ik ze een concept voorgesteld. We hebben gekozen voor een flashy beeldstijl, waarbij contrast, power, plezier en kleur naar voren knalde.

“Within Oostwegel Collection, Kruisheren is the younger, somewhat naughty sibling of the family” – Desiree Dils

Voor deze productie heb ik alles uithanden genomen van de klant. Zo verliep al het contact via mij en bleef de communicatie kort. Er was veel voorbereiding nodig voordat de shoot plaatsvond; zo ben ik begonnen met het samenstellen van het team. Waarbij ik opzoek ging naar geweldige modellen die niet alleen een specifieke look hadden maar ook de juiste houding en vertrouwen voor de camera hadden. Maar ook het vinden van de juiste make-up artist en stylist die binnen mijn concept voorstel met color en boldness konden werken was belangrijk.

Het was essentieel om van tevoren moodboards, shotlist, storylines en callsheet samen te stellen om tot een succesvolle opname dag te komen. Er moesten namelijk veel verschillende shots worden geschoten op één dag. Hierdoor konden we zo efficiënt mogelijk te werk gaan. 

Dezelfde flashy beeldstijl hebben we ook doorgetrokken naar het vernieuwde restaurant Spencer’s in het Kruisheren hotel. Hiervoor creëerde ik een rauwere en speels food photography beeldstijl.

CONCEPT DEVELOPMENT – CREATIVE / ART-DIRECTION – PRODUCTION – PHOTOGRAPHY  BRAND CONTENT — RETOUCHE

Stay In Touch

Be the first to know about new work and promotions.

OFFICE ⋅ PHOTOSTUDIO
Bredeweg 10, 6042 GG Roermond – STUDIO 36

+31 6 53 48 50 57 info@lauraknipsael.com

cc: 66425298
vat: NL002335212B58

© Laura Knipsael Photography 2023 | ALGEMENE VOORWAARDENPRIVACY VERKLARINGDISCLAIMER | SITE DESIGN BY STUDIO MERITY

0

EN
Home
Services
Portfolio
Shop
About
Contact